7 съвета от VELUX за идеално съчетание на цвят и функционалност при щорите

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9897225 www.24chasa.bg

Цветовете имат значително психологическо въздействие върху хората и правилният им избор в дома е от изключително значение.


Те създават комфорт в дома, за който хармонията между визия и функционалност е задължителна. Компанията Velux създаде нова колекция щори в 70 модерни цветове, и определя новите тенденции. Всички щори са сертифицирани по OEKO-TEXо (Стандарт 100 1076-184 DTI) и с гаранция, че не съдържат вредни вещества.

Ето 7 съвета от реален интериор за постигане на перфектен баланс.

1. За всекидневна зона, където има много аксесоари, подходящи са неутралните тонове. За мансардата цветът на щорите може да е като този на големите мебели, а чудесен избор са затъмнителните ролетни щори "Ден и нощ", които имат две функции - регулиране на светлина и пълно затъмняване.

2. За къта за четене и пространството, в което е телевизорът, трябва да се предвидят щори с разнообразни опции за затъмняване и засенчване, като пропускащата плисирана щора.

3. За работните пространства е разумно да се изберат по-студени тонове, подтикващи към концентрация и предотвратяващи отблясъците по монитора на компютъра, ако той е до прозореца. Такива са затъмнителните плисирани щори.

7 съвета от VELUX за идеално съчетание на цвят и функционалност при щорите

4. За електрически покривни прозорци VELUX INTEGRA на височина, която е трудна за достигане, VELUX ACTIVE с NETATMO са чудесна възможност. Прозорецът и щората може да се управляват чрез смартфона, а сензори непрекъснато измерват стайната температура, влажността и нивото на CO2.

5. Когато жилището има и открито пространство, цветовете вътре и навън трябва да са добре съчетани, например чрез избора на дискретно пунктирани полупрозрачни ролетни щори в лек естествен тон и външни сенници за защита от топлина през летните месеци.

6. В спалните е важно да има пълно затъмняване, като много подходяща е затъмнителната ролетна щора.

7. Банята е зона на интимност и осигуряването на уединение е много важно. Перфектното решение е венецианската щора, която осигурява дискретност и е специално създадена за мокри помещения.