Черната кухня - стил без следа от докосване

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9907790 www.24chasa.bg

Има дизайни за дома, които никога няма да излязат от мода и сред тях е изцяло черната кухня. Тя винаги ще излъчва изисканост, лека загадъчност и стил, които обаче не биха устояли на времето, ако не се използват висококачествени материали за корпуса, вратичките, плота, гърба.

Най-доброто решение е всичко да се предлага на едно място и го дава фирма "Петър Михайлов и КО". Богатият й асортимент включва най-модерните и издръжливи материали с една тоналност на черното, като всички са налични на склад в София. Това гарантира възможността за създаване на кухня със съвършена визия и с отлични качества на повърхностите.

Три варианта за вратички

Вратичките са лицето на всяка кухня и прецизността при избора е задължителна, особено в черната, където заради монохромността всяка различност в повърхността е лесно забележима. Акрилните гланцови плочи са идеалното решение за перфектна гланцова черна кухня заради уникалната визия, която превъзхожда тази на другите материали. Освен това този материал е издръжлив на надрасквания и химикали, което го прави перфектното решение.

За матова визия, която е по-предпочитана в последните години, се предлагат акрилни супермат плочи, които не само са издръжливи на надраскване и химикали, но имат още едно незаменимо предимство - по тях не остават отпечатъци от пръсти! Уникален ефект се постига и с меламиновото ПДЧ на Gruppo Mauro Saviola, комбиниращо 3 вида текстура - мат, гланц и релеф.

Най-здравият плот е от Neolith

За модерен черен кухненски плот в мат се предлагат FENIX Нано плочи, които използват нашумялото в последните години FENIX покритие. То е издръжливо на надрасквания и химикали и може да се поправи с ютия, ако все пак някой успее да надраска леко повърхността. FENIX плочите могат да се изработят в различни дебелини и са еднакви на допир и визия с акрилните супермат плочи, които се използват за черни вратички.

За истински устойчив плот, на който може да се сложи дори гореща тенджера, без да има оцветяване или спукване, всички избират най-здравия материал - синтерован камък от Neolith с дебелина 12 мм във вариант мат. За него се дава гаранция от 25 години от производителя. За идеална черна кухня и с FENIX плочите, и с Neolith се предлагат мивки в същия цвят и от същия материал.