Легла от картон за спортистите в Токио

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9979750 www.24chasa.bg
Снимки Airweave

Участниците в олимпийските игри в Токио от 23 юли до 8 август ще спят на легла от рециклиран картон. Произведени са от местната компания Airweave. Очаква се матраците пък да са изключително удобни, защото всеки ще може да персонализира своя според навиците си.

Произведени са 18 000 легла, 8000 от които ще бъдат използвани и от участниците в Параолиймпийските игри в японската столица от 24 август до 5 септември.
Рамката на леглата е направена от рециклиран картон, а модулните матраци са от полиетиленови влакна, които според компанията може да бъдат рециклирани безброй пъти.

Леглата са изключително леки и се пренасят лесно, без това да компроментира стабилността им. Матраците са от три отделни блока, позволяващи всеки сам да конфигурира и персонализира. За целта на помощ на спортистите ще има и мобилно приложение, в което при нужда те ще могат да въведат данни за тялото си и за желанията си за твърдост в съответните зони. Начинът на производство на леглата и възможността да бъдат рециклирани отговаря на плана за устойчивост на олимпиадата в Токио.