За втора година “24 часа” отличава компании с кауза

За втора поредна година “24 часа” ще отличи социално отговорните компании, които повишават  качеството на живот у нас. На специална церемония в столицата днес 12 компании и финансови институции ще получат жезъла кадуцей, символ на съзидателната сила и мира, който е статуетката на “Бизнес хонорис кауза”.

Отличията ще бъдат връчени от премиера Николай Денков, министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, на образованието Галин Цоков и на околната среда и водите Юлиян Попов, както и от други официални лица.

Официален партньор на събитието е “Кауфланд България”.

Първото издание на инициатива се проведе в разгара на пандемията, когато терминът корпоративна социална отговорност придоби ново обществено значение. Тогава отличени бяха първите 15 български компании, инвестирали в образование, здраве, местни общности, благотворителност, култура.

За второто издание на националната кампания в продължение на година на страниците на вестника и в онлайн изданието на “24 часа” бяха публикувани историите на компании, превърнали добротворчеството в своя кауза.

Компаниите ще бъдат наградени в 10 категории - подкрепа за местните общности, благотворителност, принос за опазване на околната среда, инвестиции в човешкия капитал и условията на труд, повишаване на качеството на живот в региона, принос за развитието на образованието, развитие на гражданското общество, меценатство и култура, принос за здравеопазването, развитие на културно-историческото наследство и духовност.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още