
Ниската влажност не позволила да се развият болести и повишила захарното съдържание
Високите температури и липсата на дъжд това лято, които бяха неблагоприятни и унищожиха много реколта, се оказаха добри за гроздето.
Ниската влажност го е запазила здраво и няма болести. Освен това се е увеличила и захарността му, казват от Изпълнителната агенция по лозата и виното. Това е причината реколтата тази година да бъде по-качествена, което показва, че и виното ще бъде по-добро.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.