
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Есента настъпи и вече ме подканя със сезонните си рецепти. Преди малко извадих от фурната един фантастичен, ароматен ябълков щрудел. Веднага споделям рецептата с вашите читатели, за да си го приготвите възможно най-скоро!”, ни пише Валя Михайлова.
ПРОДУКТИ
8 бр. кори за баница, 1 пакетче маслени бисквити, 200 г смлени орехи, 2 ч.л. канела, 100 г масло, 150 г кафява захар, 5-6 по-големи ябълки, пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разтваряме една кора за баница и я намазваме с разтопено масло, поставяме върху нея втора. След това рендосваме ябълки директно върху кората, овкусяваме с канела и кафява захар.
Поръсваме със смлени орехи и бисквити и навиваме на руло. По желание може да добавим стафиди или сушени червени боровинки. Така приготвените рула нареждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго.
Нарязваме ги на парчета и всяко набождаме с острото на ножа. Така правим “коминчета”, през които да излиза парата. По този начин щруделът ще стане хрупкав и на пластове. Може да сложим и малко масълце отгоре.
Печем на 180 градуса за около 30 минути. Още топъл го поръсваме с пудра захар, ароматизирана с ванилия.