
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“И както започва едно детско стихотворение
Гарван грачи на комин, Кума Лиса точи млин…
В случая Маргарита предлага рецепта за топъл и вкусен млин”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/ 2 к.ч. олио
2 ч.ч. брашно
150 г сирене
150 г кашкавал
щипка сол
1 бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме много добре яйцата със солта. Към тях постепенно добавяме млякото, олиото и брашното, което предварително сме смесили с набухвателя.
Прибавяме сиренето, натрошено на едро, и настъргания на едро ренде кашкавал.
Разбъркваме сместа. Изсипваме я в намазана с олио правоъгълна тава с размери 20/ 30 см.
Печем млина в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го нарязваме на парчета. Поднасяме го леко топъл.