
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази рецепта можете да направите и без кайма и ви уверявам, че липсата на месото няма да ощети вкуса”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
7-8 червени или зелени чушки (пресни или замразени), 1 ч.ч. булгур, 300 г кайма, джоджен, сол, черен пипер, червен пипер на вкус, 1 глава лук, 1 морков, 1 к.ч. кисело мляко, 2 с.л. брашно, 1 с.л. брашно от манатарки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме лука и моркови, които нарязваме на ситно. Към тях добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи.
Добавяме брашното от манатарки и подправките. Прибавяме булгура и малко вода, за да набъбне. След като тя изври, с получената плънка пълним всяка от чушките и ги подреждаме в тавичка за печене.
Доливаме два пръста вода, така че частично да покрие чушките. След 40-50 минути, когато по-голямата част от водата изври и би трябвало булгурът да е сварен, проверяваме готовността на ястието.
Смесваме киселото мляко и брашното и разбъркваме, докато няма бучки. Доливаме малко вода и изсипваме сместа в тавата. Връщаме за още 5-6 мин, докато сосът се сгъсти.