
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за ароматна и вкусна яхния с пуешки бутчета и сушени манатарки”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
2 долни пуешки бутчета, 5-6 глави кромид лук, 5-6 червени чушки капия, 50-60 г сушени манатарки, олио, сол, черен пипер на зърна, магданоз, копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме в плитка, но широка тенджера с капак в олио пуешките бутчета, докато се зачервят.
Доливаме 1 литър вода, добавяме сол и зърна черен пипер и оставяме месото да ври на слаб огън, докато се свари напълно. През това време нарязваме на едро лука и червените чушки.
Накисваме измитите сушени манатарки в 200 мл топла вода. Последователно добавяме при месото лука,чушките и гъбите.
Задушаваме около 20-30 минути. Готовото ястие поръсваме обилно с пресен копър и магданоз.