
Какво ви е необходимо:
1 средно голяма кисела зелка; 500 г свинско месо; 1 к.ч. булгур; 2 стръка праз; 2-3 скилидки чесън; 200 г сушени домати; черен пипер; червен пипер; кимион; олио
Начин на приготвяне:
Нарежете праза и чесъна на ситно и ги задушете с олиото и малко вода заедно с червения пипер. Накълцайте месото на ситни парченца и го добавете към тях. След като месото побелее, сложете булгура заедно с подправките, нарязаните на ситно сушени домати и две кафени чаши вода или сок от зелето. Оставете да къкри, докато течността изври. Накъсайте зелката на отделни листа. Почистете ги от твърдите жилки. На дъното на йенска тенджера наредете листа от зелето. Завийте стегнати сармички, като във всяко листо слагате по малко от плънката. Наредете ги плътно една до друга и ги залейте с малко вода. Печете сармите за около час под капак на 200°C.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.