
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам една страхотна рецепта за рубриката”, ни пише Искра Николова.
ПРОДУКТИ
6 кори за лазаня
3 пилешки гърди без кожа
2 ч.ч. настъргано сирене моцарела
400 г крема сирене
1/4 ч.ч. гореща вода
1 кубче пилешки бульон
500 г сос за спагети или пица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме голяма тенджера с вода и малко сол да заври. Сваряваме корите за лазаня за около 8 минути, докато станат меки, но все още не напълно сготвени.
Изваждаме ги от водата, изплакваме ги със студена вода и ги оставяме настрани. През това време сваряваме пилето. Когато е готово, го накъсваме.
Смесваме в голяма купа пилешкото, крема сиренето и 1 чаша сирене моцарела. В чаша смесваме бульона и горещата вода. Изсипваме тази смес върху пилето и разбъркваме добре.
Намазваме на дъното на тава една трета от соса за спагети. Поставяме половината от пилешката плънка, малко сос за спагети и след това отново кори. Правим това още веднъж. Отгоре слагаме останалата част от соса и сиренето моцарела. Печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за 45 минути.