
Колбасите, пушените меса и други преработени червени меса повишават риска от деменция. За това предупреди неврологът Дилън Уинт, цитиран от HuffPost.
Коментирайки проучване, според което честата консумация на преработено червено месо увеличава риска от деменция с 13%, Уинт отбелязва, че лекарите отдавна са предпазливи към този продукт. Според него експертите препоръчват да се ядат по-малко всякакви червени меса, а не само преработени. „За да се поддържа здравето на мозъка, се препоръчва да се консумират не повече от четири порции от този продукт", каза неврологът.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.