
Хранителният режим на майката и други фактори, свързани с начина на живот по време на бременността, оказват влияние върху развиващото се бебе.
Авокадото съдържа специфични хранителни вещества и биоактивни съединения, които могат да допринесат за намаляване на риска от бъдещи хранителни алергии при потомството. Скорошно проучване в списание Pediatric Research оценява ефекта от консумацията на авокадо по време на бременността по отношение на риска от хранителни алергии при децата, в сравнение с липсата на консумация.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.