Еврокомисията разреши в началото на годината още 2 вида насекоми, влагани в брашна, супи и сосове
86% от гражданите на Европа никога не са опитвали насекоми, а 82% все още нямат готовност да се нагостят с тях. Данните са от експресно изследване на Отворения университет на Каталуня в Испания. То е провокирано от новината, че Европейската комисия е разрешила в храните да се добавят продукти от два вида насекоми – домашния щурец (под формата на частично обезмаслен прах) и ларвата на брашнения бръмбар, известна още и като по-малък брашнен червей (замразена, сушена или стрита).
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.