ЕК очаква Фон дер Лайен да бъде поканена на вечерята на европейските лидери

Европейската комисия изрази днес очакване председателят на институцията Урсула фон дер Лайен да бъде поканена на предстоящата на 17 юни в Брюксел работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Фон дер Лайен, като председател на ЕК, е част от Европейския съвет, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. Засега не можем да дадем потвърждение, добави той, попитан дали Фон дер Лайен има покана за вечерята, съобщи БТА.

Следващата седмица ръководителите на страните от ЕС се предвижда да обсъдят за първи път заедно резултатите от изборите за Европейски парламент и възможностите за определяне на следващ ръководител на ЕК. Както БТА съобщи, според изданието "Политико" председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е предложил на няколко европейски столици Фон дер Лайен да не участва във вечерята и това бе изтълкувано като лично отношение от негова страна. Фон дер Лайен е кандидат за втори мандат от Европейската народна партия, която спечели току-що завършилите избори за евродепутати.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още