
Глобалното затопляне прави кафето по-горчиво
Червените люти чушки започват да губят характерната си топлина и придобиват по-деликатен вкус поради драстичните климатични промени, съобщи агенция Блумбърг.
Експерти обясняват, че топлината на лютите чушки се дължи на алкалоиди като капсаицин, които причиняват усещане за парене в устата. Обикновено по-горещият и сух климат насърчава по-пикантните чушки. Глобалното затопляне обаче засяга не само температурите на въздуха, но и увеличаващите се валежи. Освен това зачестиха наводненията и тайфуните. Реколтата поема повече влага, а вкусът на чушките става по-мек.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.