
Китайски учени са разработили техника за редактиране на гени за намаляване на височината на царевичните растения, което позволява създаването на компактни сортове с висока плътност и устойчивост на полягане, пише Plant Biotechnology Journal, пише "Радио Китай".
Царевицата, най-произвежданата зърнена култура в света, е от решаващо значение за световната продоволствена сигурност. Въпреки че увеличаването на гъстотата на посевите е ключова стратегия за повишаване на добивите, напредъкът в разработването на по-ниски и по-здрави растения е ограничен от липсата на генетични ресурси.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.