Като се бавим с ваксините, по-добре да ги подаряваме на Бутан

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10009988 www.24chasa.bg
България дарява на Кралство Бутан 172 500 ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека". СНИМКА: РОЙТЕРС

Меко казано е, че България се бави с кампанията по ваксиниране срещу COVID. Четвъртата вълна идва, и то най-вероятно месец по-рано от прогнозите. Случаите на заразени бавно, но сигурно се повишават, а по последни данни дневно се поставят около 10 хиляди дози ваксини в най-добрия случай, понякога са и по-малко. Просто няма достатъчно желаещи. А ваксини има в изобилие - България може би е единствената страна в света, в която хората могат да избират ваксина и пак не се престрашават да го направят.

Затова България ще дари на Бутан 172 500 дози ваксини. Впрочем кралството, което се намира между Китай и Индия и има население от 770 000 жители, се слави с факта, че в него щастието е гарантирано по конституция (това последното само за сведение на нашите чисто нови депутати).

Вярно, че България няма установени дипломатически отношения с тази щастлива държава, но защо пък точно сега по повод приятелския дар от ваксини за братския бутански народ това да не се случи. Най-малкото защото имаме огромна необходимост от неговата рецепта за щастие, колкото и виртуално да звучи в наши дни подобно пожелание.

  • И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    И веднъж в месеца да заседават депутатите, законите пак може да не са читави

    Качеството на законите, които се приемат в Народното събрание, в най-добрия случай вероятно би заслужило оценка среден 3. Причините за това са много, но водещи са честите промени и ремонти на важни закони. Така понякога се стига до 30-40 промени в един закон и дори корифеи в правото не могат да им хванат началото и края
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо