Като се бавим с ваксините, по-добре да ги подаряваме на Бутан

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10009988 www.24chasa.bg
България дарява на Кралство Бутан 172 500 ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека". СНИМКА: РОЙТЕРС

Меко казано е, че България се бави с кампанията по ваксиниране срещу COVID. Четвъртата вълна идва, и то най-вероятно месец по-рано от прогнозите. Случаите на заразени бавно, но сигурно се повишават, а по последни данни дневно се поставят около 10 хиляди дози ваксини в най-добрия случай, понякога са и по-малко. Просто няма достатъчно желаещи. А ваксини има в изобилие - България може би е единствената страна в света, в която хората могат да избират ваксина и пак не се престрашават да го направят.

Затова България ще дари на Бутан 172 500 дози ваксини. Впрочем кралството, което се намира между Китай и Индия и има население от 770 000 жители, се слави с факта, че в него щастието е гарантирано по конституция (това последното само за сведение на нашите чисто нови депутати).

Вярно, че България няма установени дипломатически отношения с тази щастлива държава, но защо пък точно сега по повод приятелския дар от ваксини за братския бутански народ това да не се случи. Най-малкото защото имаме огромна необходимост от неговата рецепта за щастие, колкото и виртуално да звучи в наши дни подобно пожелание.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо