Георги Марков: Само Петър Стоянов може да победи Румен Радев по 3 причини

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10024132 www.24chasa.bg
Георги Марков

Ако искаме демокрация, а не анархокомунизъм, трябва да изградим широк демократичен фронт, начело с Петър Стоянов.
Стоянов има три силни коза, с които друг политик не разполага!
Aко някоя партия иска да победи Радев сама, ще влезе в ролята на полезен идиот.

Ето и трите причини:

1. Петър Стоянов е изграден политик и няма да се учи на този занаят в президентската институция – нещо, което Радев така и не съумя да направи. Петър Стоянов е с впечатляващо държавническо поведение в публичния живот на България – не е казал лоша дума за никой сънародник, за никоя държавна институция. Той няма фуражка, има впечатляващо юридическо образование и познания, които е показал и като зам.-министър на правосъдието, и като депутат, и като държавен глава.

В предизборно студио той може да изнесе лекция по конституционализъм на Румен Радев, който многократно наруши основния закон;

2. Петър Стоянов беше избран за държавен глава във Виденовата зима с мнозинство от 2.5 млн. избиратели – почти колкото гласуваха за всички партии на тези избори. Негова е заслугата, че в България не пламна гражданска война – заплатите ни бяха 3 $, банките фалирали, а светът обърнал гръб на България. Хората искаха линч на комунистите. Ако той беше вдигнал юмрук: „Комунистите вън!“, днес другарите щяха да са „бивши хора“. Вместо това, с мегафон в ръка, качил се на раменете на един служител от сигурността, той вдигна длан за национално помирение и България се размина с кръвопролития.
Петър Стоянов отказа да назначи Бойко Рашков за главен прокурор. Следователят, който не повдигна обвинение срещу убийците, скрили Чернобил за българския народ, довел до тежки последствия за здравето на българите.

Рашков беше човекът, който нарече „копеле“ Евгений Михайлов за това, че е показал гражданската си съвест със запис на думите: ”Нека танковете да дойдат!” на14.12.1989 г.

Прочее президентът Стоянов е от репресирано семейство. Но, ако в неговия служебен кабинет имаше министър, който да каже, че в България има бивши хора, та било то и комунисти, той щеше да го уволни.

3. Не на думи, а на дела Петър Стоянов поведе България към НАТО и ЕС, а през 1999 г. в България дойде американският президент Бил Клинтън в разгара на неговата популярност и чухме думите, че българите имаме европейски сърца. Стоянов си остана и до днес приятел на Бил Клинтън.

Същевременно никога не си е позволил да отправя обидни квалификация спрямо Русия.

Без съмнение Стоянов е държавникът, който има десетилетни международни контакти по света – негов гост в Пловдив 1999 г. беше феноменът Виктор Орбан.

Да се надяваме, че гражданското общество в България, извън НПО-тата на Сорос, ще се събуди, както и всички партии, които са за демокрация, а не за анархокомунизъм и ще издигнат Петър Стоянов за държавен глава.

Може да се окаже, че до регистрация на кандидатите остават едва 55 дни. Времето изтича.

P.S.: В неделя, 1 август, не е за вярване, но срещу Радев няма издигнат все още кандидат. Рекох да кажа каквото мисля, пък да става каквото ще.                                                                          

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо