Стигат ли 11 стотинки на минута за битката срещу COVID

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10030565 www.24chasa.bg

Лекари от спешна помощ се отказват от бонуса, който би трябвало да получават, защото са на първа линия в битката срещу коронавируса. Всеки на тяхно място би постъпил по същия начин - защото, забележете, полагат им се по 11 стотинки за всяка минута, в която са преглеждали и лекували болен от COVID.

Разбира се, ще трябва и подробно да отчитат в края на всеки месец кога са имали заразен от коварната инфекция пациент и колко време са му отделили.

Дори да оставим настрана изгубеното време, което спешните екипи трябва да отделят, за да пишат отчети, пак има нещо недоизмислено и криворазбрано в цялата работа. Вярно, че не е справедливо на всеки медик от така наречената първа линия да се дават по 1000 лева, без да е много ясно какъв е личният му принос. В същото време обаче броенето на минутите в линейката с евентуално заразен пациент е, меко казано, несъстоятелно. А от друга страна, стойността на въпросната минута, определена на 11 стотинки, също е обидна.

Много медици загубиха живота си след заразяване с вируса, други ще носят последствията от болестта дълго време. И едва ли въпросните 11 стотинки на минута ще мотивират медиците да работят в COVID отделения или в екипите на спешна помощ. А четвъртата вълна с индийския щам е на прага ни.

 • Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Шефът на ВКС е пръв сред равни, чрез него не се овладява съдебната власт

  Съдийската колегия на ВСС стартира процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) Ако и пленумът на кадровия орган одобри хронограмата, официалното начало ще бъде на 30 септември, а гласуването на 14 януари догодина. Изборът на тримата големи в съдебната власт по традиция предизвиква емоции
 • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

  Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо