Хайде, вземайте мандата и да се свършва!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10033237 www.24chasa.bg

Преговорите за ново правителство се проточиха и както се вижда, до събота, когато стават 20 дни от изборите на 11 юли, партията на Слави Трифонов все още няма да е взела мандата.

Публичната размяна на удари между евентуалните бъдещи съучастници в излъчването на редовен кабинет внася допълнително политическо напрежение. А и публиката взе да става нетърпелива, вече е готова да викне с цяло гърло към “Има такъв народ”: Хайде, вземайте мандата, че да се свършва!

Дори от президентската институция изгубиха търпение. Първо служебният премиер, после и прессекретариатът на държавния глава, а след тях и вицепрезидентът Илияна Йотова предупредиха: партиите да си свършат работата и час по-скоро трябва да има правителство. С една дума - политиците да си знаят, че последният звънец е ударен и време за губене няма.

Най-малкото защото пред държавата има две суперважни и нетърпящи отлагане задачи: трябва да се внесе в Брюксел планът за възстановяване и да се подготвим за новата четвърта вълна на коронавируса.

Хората очакват най-после да си отдъхнат от политическото надвикване и надцакване, продължило повече от година. Искат ситуацията в страната да се успокои и да тръгне накъдето ще тръгва. А засега на хоризонта не е ясно какво идва - ще има ли най-после правителство, или пак ще се върви на избори.

  • Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Кой има полза от сатанизирането на лекарите

    Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.). Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо