Две добри новини за парите на депутатите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10048635 www.24chasa.bg

Неочаквано новият парламент произведе две добри новини за парите на депутатите.

Първата се отнася до заплатите на депутатите, а доброто в случая е, че те няма да се разписват срещу 1500 лева. Защото, както и да се погледне, сумата (по идея на Мая Манолова) е твърде скромна дори за българския стандарт. С нея някои народни представители ще трябва да ходят в един костюм и зиме, и лете, а тези времена отдавна са в историята.

Шегата настрана, но логичното е депутатите да мислят как да се вдигнат заплатите на всички български граждани, като се приближат към техните 4700 лева месечна заплата. Обратното си е гол популизъм, а и от него взе да нагарча на публиката.

Втората добра новина е за онези пари в плик, които се даваха на всяка парламентарна група (по две трети от заплатата на всеки депутат), а после не беше ясно кой за какво и как ги харчи. Което си е чиста проба “сива икономика”, и то под шапката на първата власт в държавата - парламента.

А сега всеки депутат ще отчита в регистър за какво е похарчил тези пари. Дай боже това да станат пари не за поздравителни кошници, а за експерти и сътрудници, та да се вдигне поне малко нивото на законодателната работа на парламента. Стига на тези позиции да не се назначават роднини и приятели, които в момента са извън трудовия пазар, а наистина да са хора, които разбират от писане на закони.

  • Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

    Ако чиновниците от външното министерство спазят буквата на закона, ще трябва да организират избори на Халкидики насред ноември. Това се налага се заради едно очевидно недоразумение в Изборния кодекс - да се откриват секции извън България там, където на последните 5 вота е имало над 100 избиратели. Тук дори не става въпрос за възможността да се
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо