ДПС иска институциите да извадят всичко за Пеевски след твърдения, че нещо се крие

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10144150 www.24chasa.bg
Хамид Хамид

Според Хамид Хамид това бил начинът да спрат спекулациите

"Нямам идея как санкциите от САЩ по Магнитски се отразяват на бизнеса на Делян Пеевски. Предметът на комисията, на която и аз съм член, е да събере всички факти, относими към тези санкции. Ние, от ДПС, настояваме, каквато информация да има, да бъде предоставена и да се спре с тези инсинуации. Ако има данни господин Пеевски да е участвал в каквато и схема за придобиване на българско гражданско, ще настояваме да се съберат всички факти и обстоятелства. Ако ли не, ще се окажем в хипотезата, че някой е заблудил чиновниците да включат господин Пеевски в списъка "Магнитски".

Това каза в предаването по бТВ "Лице в лице" депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец. Това е една база за водни спортове, чиито собственици са две търговски дружества, както се оказа от предоставените на комисията документи. Там не фигурира името на господин Доган. Всичко друго е долна инсинуация", каза още Хамид.

Това каза в предаването по бТВ "Лице в лице" депутатът от ДПС Хамид Хамид.

По думите му от представените документи в комисията "Росенец" се опровергава категорично лъжите на председателя на комисията - Калоян Янков.

"На председателя на комисията и неговия заместник - Димитър Найденов, ще им предложа да се кандидатират за президентска двойка. И двамата се опитват да станат известни на гърба на господин Доган. Препоръчвам да не правят номера с лодката. А да вземат един делтапланер. И да литнат над него. Изнасянето на информация, която е получена на закрито заседение, носи съответната наказателна отговорност", сподели още Хамид.

"Ние от ДПС наказателна отговорност няма да им търсим. Няма да ги правим герои тези момчета", добави още депутатът.

"Господин Доган няма в какво си качество да отговаря пред комисията "Росенец". Няма какво да им каже. Всички ще бъдат със замръзнали лица, ако господин Доган се появи в комисията. Това е опит за пряка атака срещу него. А и срещу ДПС. Не съм говорил с Ахмед Доган скоро. Не знам неговото мнение по въпроса", появи още Хамид. 

  • Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Докато продължават преговорите за редовно правителство, на дневен ред идва важният въпрос да стават ли партийните лидери министри, или да останат в парламента. Темата е особено актуална, тъй като в новата коалиция (ако подпишат споразумение) лидерите ще са повече от пръстите на едната ръка. За водачите на “Продължаваме промяната” работата е ясна -
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо