Дончева за Тошко: Ако някой смята, че в политиката постове се купуват, това не съм аз

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10149613 www.24chasa.bg
Татяна Дончева КАДЪР: БНТ

Моите убеждения си ги казвам публично, няма нужда от конспирация, казва депутатката от ИБГНИ

Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала половин милион лева на човек, за да разцепи групата на ИТН. Това обяви шефът й Тошко Йорданов в "Политически Некоректно" по БНР. Потърсихме г-жа Дончева за коментар.

- Г-жо Дончева, как ще коментирате твърденията на Тошко Йорданов, че сте предлагала половин милион, за да разцепите групата на ИТН?

- Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат. Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван.

Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено.

- Тоест вие не сте предлагала подобно нещо?

- Това е безсмислено - те няма къде да отидат. По сегашния правилник те нищо не могат - това е безсмислен ход. Те трябва да вземат решения в самата си група, водени от други лидери и ръководени от други цели, ако могат.

- Предлагала ли сте половин милион, както твърди Йорданов?

- Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз.

- Но вие сте се виждала с този човек в офиса му...

- Кой човек?!

- Този, за когото говори Тошко Йорданов.

- Кой човек?! За кой човек говори той?

- Той не казва името, но казва, че може да бъде доказано как влизате в офиса му, имало записи от камери...

- Щом разговорът може да бъде доказан, да извади доказателствата!

- Въпросният човек бил готов да застане на детектор на лъжата.

- Кой е този човек?! Който иска, където иска да застава. Вади си човекът доказателствата...

- Ще си търсите ли правата в съда?

- Аз правата ще си търся. Нали знаете, че аз като предприема нещо, не го съобщавам предварително.

- Според вас не е вярно това, което казва Тошко Йорданов?

- Този човек нормален ли е, според вас?

  • Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Докато продължават преговорите за редовно правителство, на дневен ред идва важният въпрос да стават ли партийните лидери министри, или да останат в парламента. Темата е особено актуална, тъй като в новата коалиция (ако подпишат споразумение) лидерите ще са повече от пръстите на едната ръка. За водачите на “Продължаваме промяната” работата е ясна -
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо