Д-р Панчо Панайотов: Партиите на протеста се оказаха слабички

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10168986 www.24chasa.bg
Д-р Панчо Панайотов

На ГЕРБ, БСП, ДПС не разчитам. Моите емоции са свързани с настоящите наследници на синята идея. Но и те вече ме изгубиха, казва легендарният седесар и бивш кмет на Дупница

- Д-р Панайотов, как ще коментирате актуалната политическа обстановка? Задават се трети парламентарни избори за една година.

- Нищо актуално не е станало. Миналото възкръсва и се превръща в безкрайното настояще. Ние продължаваме да живеем в миналото.

- Искате да кажете, че още сме в блатото ли?

- Точно така. Ние сме в блатото и се надяваме тези блатни хора - управници, да ни извадят от него.

- Добре, но нали народът ги избира. Следователно вината на народа ли е?

- Ааа... не. Не. Народът ни е много свестен. Той е богатство. Той е сила. Той е милиони пъти по-умен от всекиго от нас.

Същият този народ даде доверие на демократичните сили през 1991 г., за да се отърве от комунизма, и тогава

не народът се

провали, провалиха

се демократичните

сили

Същият този народ вдигна ли се срещу глада и комунистическата партия? Да, и отново даде доверие на демократичните сили. И в резюме. Дълги години този народ, подобно на другите европейски народи, даваше доверие на тези, от които очакваше добро.

- Това, че управляващите партии се сменяха, е вярно. Но е вярно и това, че последните 12 г. народът даваше политическо доверие на една партия - ГЕРБ.

- Това не е вярно. ГЕРБ не е политическа партия. Тя е само формално партия, тя е само регистрирана като партия. ГЕРБ парекселанс е престъпна организация, създадена да ограбва чрез публичната, политическа власт, да ограбва народа. За нея гласуването не е политическо, властта си получава от няколкостотин хиляди души, получаващи директно облаги от организацията.

- Д-р Панайотов, видяхме мощните протести, видяхме в парламента партиите на протеста. Но те помежду си се изпокараха.

- Много впечатляващо е следното. Протестите се одобряваха силно от повече от половината българи. И това е факт. А партиите, свързани с протеста, се оказаха слабички, получиха слабо доверие. Оказа се, че една от тях е доста мръсна. Мръсно създадена. И ето какво е налице. Огромна част от народа не одобрява т.нар. статукво и същият този народ не одобрява и т.нар. партии на протестите. А защо? Просто защото не си спечелил доверието им. Впрочем

тези два милиона

българи, които

не гласуват, са

онези, готови да

гласуват само

политически. Не да

гласуват за някакви

лични облаги,

парички, постове

и служби, далавераджийски поръчки и т.н. Готови са да гласуват, но само политически. Само ако им спечелиш политическото доверие. А очевидно тези партии,протестните, не са успели да спечелят това доверие.

- След тези два избора алтернативите на статуквото по-силни ли излязоха?

- Аз мога да кажа само за себе си. Само ще уточня, че на ГЕРБ, ДПС, БСП не разчитам. Те са блатните партии, на които целта е да ни държат в блатото. Моите емоции, надежди, са свързани с настоящите наследници на синята идея. Днес това е “Демократична България” - коалиция от три партии. Но вече ме изгубиха. Простих, преглътнах, когато председателят на “Да, България” крещеше публично - ние не сме нито леви, нито десни. Това не са думи на лидер. Това са думи на измамник чукундур.

Простих, преглътнах, когато същите “сини демократи” се съешиха, станаха партньори на сикаджията. И това простих и им помагах лично на последните два вота. Но съм дотук. Финито. Този измамник нанася щети на демокрацията, компрометира я. Няма как да получи доверието ми.

Само последните няколко дни този никаквец съсипа дясното, демократичното. Отказа разговори за правителство. Изпусна шанса. Умното ти говорене, добрите предложения няма да са с Нинова, а ще са с онези два милиона българи. Изпусна шанса да спечелиш доверие, да станеш сила. Може ли да изречеш подобна глупост, нелепост - “може да говорим с ГЕРБ, ако се разграничат от сикаджията”. Това е нонсенс, глупако. И този “боец” преди няколко дни, когато Гешев дойде в Народното събрание, се скри. Крещи от години - Гешев лош, Гешев оставка, а

когато този Гешев

дойде в парламента,

той се скри. Вместо

да организира,

да подготви атака

срещу Гешев, тоя изчезна. И Гешев ги направи смешни. Дотук бях.

- Д-р Панайотов, как ще коментирате като лекар ковид пандемията?

- Ще кажа, че този проблем не е медицински. В генезата му стоят политически, финансови, икономически грандинтереси. Със своята вирулентност този вирус не е по-опасен от останалите многобройни аерозолни вируси. Напротив. Смъртността, която се обявява, е фалшива. Тя се обявява по клинични диагнози, а с тази диагноза не може да се установи истинската причина за смъртта. Тази истинска причина се установява само и единствено от патолозите след смъртта.

Твърдението, че смъртността в България е най- висока, е вярно, но не се дължи на смърт от корона вирус.

Смъртността в

България е два пъти

по-висока от

западноевропейските

страни от десетки,

десетки години

и е резултат на други неща и на първо място - здравеопазна система.

От това следва, че ограниченията трябва да се махнат. На по-специално внимание трябва да са само хората със сериозни придружаващи заболявания. Всички, които се ваксинират, трябва да са наясно, че този нов модел “ваксини” са в изпитателен срок и затова производителите документно не носят вина за тежки последици.

  • За повече коли трябва добра инфраструктура

    За повече коли трябва добра инфраструктура

    България е в дъното на класацията на страните в Европа по брой автомобили на глава от населението. У нас са 407 на 1000 души. За сравнение, в Италия има 663 автомобила на 1000 души. Отделен въпрос е, че българският автомобилен парк е най-остарелият в Европа - караме вехти и потрошени коли. Докато светът върви към автомобили
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо