Война със сивия сектор – денонощно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10173401 www.24chasa.bg

НАП наложи тотален данъчен контрол над горивата, за да спре сивия сектор (виж 8-а стр.). Което е повече от похвално, защото контрабандата вреди - независимо каква е стоката, нелегалните продажби пълнят джобовете на малцина, а мнозинството страда заради липсата на приходи в бюджета. А от там идват парите за пенсии, социални добавки и още куп плащания. Освен това всяка една нелегална стока носи риск за здравето, защото не ясно какво точно си купува човек, тъй като отсъства всякакъв контрол на качеството.

Съвсем правилна е стратегията на данъчните за проверки на входа и изхода на складове и търговци на дребно. Така ще е ясно какво къде и по колко се продава и веднага може да се съберат дължимите данъци.

Усилията си заслужават - само от елиминиране на сивия сектор в горивата може да се съберат още 300 млн. лв. за година. Но борбата с контрабандата трябва да е денонощна, не е достатъчно да се провеждат само отделни акции.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо