Уволненият Асен Балтов пред“24 часа”: Поромански откъде знае, че ще работим заедно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10176483 www.24chasa.bg
Проф. Асен Балтов стана директор на "Пирогов" през 2017 г.

Проф. Асен Балтов, уволненият бивш шеф на "Пирогов", коментира пред "24 часа"  лаконично случилото се с него. "Поромански ме извика и ми каза, че не може да работи с мен. Той откъде знае, че ще работи с мен, след като до 17 септември се приемат документи за директор на "Пирогов". "

По обед проф. Балтов бе уволнен като редови ортопед в най-голямата спешна болница у нас. Това се случи в първия му работен ден след болничен, в който излезе заради хипертонична криза, и 4 часа, прекарани в две операции.

Проф. Балтов е най-добрият хирург у нас с тясна специализация в травмите на рамото - една от най-честите причини за ранна инвалидизация. Годишно проф. Балтов прави по 600 операции. Той вероятно ще започне работа в някоя частна болница, но експертизата му ще е трудно достъпна за бедни хора.

  • Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Е-преброяването като машинния вот - трябва добра разяснителна кампания

    Служебният кабинет удължи с 13 дни до 30 септември периода, в който хората могат да се преброят електронно (виж 8-а стр.). Причината - непрекъснатите атаки срещу сървърите на НСИ, които лишиха много хора от възможността да се преброят. Достъпният софтуер за преброяването не трябва да бъде толкова опростен, че да излага на опасност целия процес
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо