Случаят с уволнението на проф. Балтов и защо лекарите са ни скъпи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10178765 www.24chasa.bg

Уволнението на един виртуозен хирург като проф. Асен Балтов, докато е в операционната на най-голямата спешна болница “Пирогов”, и то очевидно не по професионални причини, е ярка метафора на нашето време.

Тя обобщава какво се случва, когато личната омраза, вендетата и разчистването на дребни политически сметки вземат връх в едно разкъсвано от агресия и нечисти амбиции общество. Каквото и да се каже за професионализма на д-р Балтов, ще е малко. Но не трябва да се пестят и думите за онова, което той направи за пациентите на “Пирогов” по време на трите тежки пика на пандемията от коронавируса. Днес срещу него е изправена с цялата си сила войнстващата посредственост и елементарната завист. Разправа - това е точната дума за онова, което се случва сега с проф. Балтов и института “Пирогов”. Водещият мотив на новия директор, че “Не иска и не може да работи с д-р Балтов” издава страх от можещите медици като него.

Жалко и унизително е това, което става в сферата на здравеопазването, разчистването на сметки във водещите български болници. И това един ден ще ни струва много, защото лекарите на България са ни скъпи. Говорим за истинските професионалисти, а не за онези, които се страхуват дори от тяхната сянка и водени от дребните си страсти, се опитват да ги отстранят от пътя си.

Материал по темата четете тук.

  • “Чудото” Брекзит – как я мислиха англичаните и каква стана

    “Чудото” Брекзит – как я мислиха англичаните и каква стана

    Преди малко повече от 5 години англичаните гласуваха да напуснат Европейския съюз, подведени от агитатори като Найджъл Фарадж, които ги плашеха с мигрантите. Денят 23 юни 2016 година промени завинаги Великобритания и ето че сега на Острова събират горчиви плодове. Заради липсата на около сто хиляди шофьори страната изпитва невиждан дефицит на
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо