По кой сценарий тръгва държавата и какво ще стане на 14 ноември - гледайте политолози на видео днес

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10188887 www.24chasa.bg

Второто служебно правителство "Стефан Янев" започна работа, а в неделя трябва да бъде обявена програмата на новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

До 14 ноември, когато ще бъдат третите поред парламентарни избори тази година и първия тур на президентските остават 58 дни, а анализатори прогнозират политическа турболенция.

Какъв е потенциалът на проекта Петков&Василев? От кои партии може да "отхапе" електорат? Различно ли ще е второто правителство на Стефан Янев от първото? Какво ще се случи на изборите 2 в 1 на 14 ноември? Ще има ли редовно правителство след това? Какви са вариантите за победа на президенския вот? Днес "24 часа" събира анализатори на дебат "Играчите за 14 ноември и сценариите след това". Гледайте го на видео в сайта на "24 часа" и на всички наши платформи.

За дебата в "Клуб 24 часа" поканихме:

- Геновева Петрова, социолог от "Алфа рисърч"

- Слави Василев, политолог

Гледайте довечера дискусията в коментарното телевизионно студио на "24 часа".

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

  • Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Интересно как нито един от тези депутати в краткото 45-о народно събрание, които по нощите преди Великден гласуваха промените в Изборния кодекс, не предвиди, че това, че на един вот има избиратели някъде в чужбина, не означава автоматично, че и на следващия ще са там. Вероятно не са и очаквали, че след изборите през юли ще има и такива през
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо