Кой има полза от сатанизирането на лекарите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10193583 www.24chasa.bg

Сатанизирането на българските лекари продължава. Всеки ден излизат различни по посока компромати и върви чистка с неясна мотивация. Мислехме си, че това е породено от неистовия стремеж да се ликвидира всичко, което мирише на Бойко Борисов.

Да, ама не, както казваше Петко Бочаров (R.I.P.).

Според последните социологически данни партия ГЕРБ твърдо е първа политическа сила и показва стабилизиране към растеж. (Виж 2-а и 3-а стр.)

Тоест политиката на изчегъртване работи срещу тези, които я измислиха. Тоест те, ако не са лоботомирани, незабавно трябва да спрат с гаврата с българските лекари, защото от това само те губят. Иначе сигурно е приятно да си повтаряш “Товарищ Сталин, вы большой учёный?”, но гаврата с лекарите не е донесла никому добро - като започнеш от Йосиф Висарионович и свършиш с Цветан Цветанов. Тоест май не трябва да се търси политически интерес в случващото се по болници, а най-банален търговски интерес. Например тормозът над Втора хирургия на Александровска болница. Това е мястото, където е работил самият Александър Станишев - човекът, въвел модерната хирургическа помощ у нас и разстрелян от Народния съд. Тази клиника бе любимата рожба на Костадин Ангелов и там наистина се оборудва клиника на световно ниво със съответните специалисти.

Това няма нищо общо с Бойко Борисов и неговата джипка, а има общо с това българите да могат да получават медицинска помощ на световно ниво. И това не е шега - в България имаше наистина върхова медицинска помощ, при това много по-достъпна от много други места. Сега това се руши - колят лекарите, както ликвидационните съвети ликвидираха кравефермите от социализма. Затова не забравяйте - каквото и да ви говорят, винаги става дума за кинти.

  • От пържолите до Зелената сделка - 10 пъти мери, преди да режеш

    От пържолите до Зелената сделка - 10 пъти мери, преди да режеш

    Носталгисти - така щели да се наричат онези професионалисти, които след 20-30 години ще променят дизайна на хола ви, за да заприлича на дивана на вашите баби и дядовци, от който са гледали тв сериали. Или пък да пренесат първичното от природата по примера на “Дивото зове”. Отсега експерти предупреждават
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо