Насам, народе, гласувай в Халкидики на 14 ноември!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10202081 www.24chasa.bg

Ако чиновниците от външното министерство спазят буквата на закона, ще трябва да организират избори на Халкидики насред ноември. Това се налага се заради едно очевидно недоразумение в Изборния кодекс - да се откриват секции извън България там, където на последните 5 вота е имало над 100 избиратели.

Тук дори не става въпрос за възможността да се спестят пари на данъкоплатците, а за поредната глупост, произведена в парламента. Ясно ли е, че в Халкиди на 14 ноември няма да има и 20-30 български избиратели? Ясно е. Знае ли се отсега, че пак там и за балотажа на президентските избори на 21 ноември трудно ще се съберат една дузина летовници - знае се. Но въпреки това ще се откриват секции, защото така пишело в буквата на Изборния кодекс.

Ето до такива абсурдни недомислия се стига, когато в парламента първо се пишат промени на закони, после се гласува, а чак накрая се мисли. Но и тук изненади няма - че те депутатите пропуснаха да запишат стотина милиона в актуализирания бюджет, с които да се вдигнат пенсиите през януари, та какво остава за едни излишни ваканционни секции. И добре, че Халкидики е наблизо, дано да не сме откривали секции в Малдивите или Занзибар, че пак трябва да пращаме машини и там.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо