Трябва хладен разум за помощите заради парещите енергийни цени

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10212250 www.24chasa.bg

Премиерът Стефан Янев заяви, че се обмислят мерки за компенсиране на скъпия ток. Работна група с водещи от финансовото министерство обмисля как да се компенсира бизнесът, а в бъдеще и домакинствата от скачащите цени.

“24 часа” научи, че идеите са около работещата схема 60/40, но всичко било още в сурово състояние.

Дано това наистина да стане бързо. В много други държави също се обмисля как да се компенсират бизнесът и портфейлът на домакинствата след неимоверното поскъпване на ток и газ, защото галопиращите цени водят след себе си инфлация и обедняване.

Добре е, ако у нас се достигне до добре обмислено решение. С изчисляване на ресурсите и оценка на последствията. За това е необходим хладен разум, а не страстни партийни лозунги.

Защото нещата в енергетиката не стават за ден, а за години.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо