Данъци се плащат от всички, за да има за всички

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10221584 www.24chasa.bg

Само за няколко седмици НАП отвори доста широк фронт срещу сивия сектор и неплащането на данъци. Приходната агенция въведе тотален данъчен контрол над горивата, после мина към фирмите с големи касови наличности, последната акция е проверка на онлайн търговците.

Действията на НАП са похвални, защото сивият сектор и неплащането на данъци, независимо за каква дейност става въпрос, пълнят джобовете на малцина, а мнозинството страда заради липсата на приходи в бюджета. А оттам идват парите за пенсии, социални добавки и още куп плащания.

Освен това всяка една нелегална стока носи риск за здравето, защото не е ясно какво точно си купува човек, тъй като отсъства всякакъв контрол на качеството.

Усилията на данъчните си заслужават, защото от елиминирането на нелегалните продажби в бюджета годишно могат да влязат още стотици милиони левове.

Но борбата трябва да е денонощна и да не спира само със спорадични акции, за да е ясно, че има правила и те трябва да се спазват. Защото данъци се плащат от всички, за да има след това пари за всички.

Материала по темата можете да четете тук.

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо