Георги Марков: Ерата Меркел приключи печално

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10224478 www.24chasa.bg
Ангела Меркел СНИМКА: РОЙТЕРС

С най-ниския резултат за ХДС от Втората световна война насам

Партията на Меркел катастрофира с ужасяващите 24%. Как да гласуват за нея родителите на изнасилената, убита и заровена Сузана от иракски мигрант във Висбаден, след като Меркел го покани. Как да гласуват за Меркел родителите на 19-годишната Мария, изнасилена и убита от афганистанец в град Фрайбург, като Меркел го покани. Как да гласуват за Меркел родителите на 15-годишната Миа в град Кандел, заклана от афганистанеца Абдулах, защото не иска да прави секс с него, нали Меркел го покани 2015-та?

Това пише бившият конституционен съдия Георги Марков във фейсбук. И продължава: 

Хелмут Кол се обърна в гроба от думите на Меркел, че ислямът стана част от Германия, както и от това, че, уж християндемократическа, партията му прие гей браковете.

Вероятно, премиер на Германия ще стане Олаф Шолц, който е финансов министър в кабинета на Меркел и лидер на социалдемократите, като се коалира със зелените и свободните демократи.

С Меркел беше лошо, без Меркел ще стане още по-лошо.

  • Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Щадящи тестове - решение за малките ученици

    Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени. От друга страна обаче
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо