300 000 търсят своя човек, от кампанията зависи кого ще изберат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10279410 www.24chasa.bg

Триста хиляди души искат да гласуват и за парламент, и за президент, но още не са решили за кого. Този важен детайл от проучването на “Алфа рисърч” за електоралните нагласи, преди да започне кампанията за вота 2 в 1 на 14 ноември, трябва да се превърне във водещ мотив за всеки от кандидатите за народното доверие, ако искат да постигнат по-добри резултати.

И макар избирателите да отиват за трети път пред урните за тази година, явно има немалко хора, които очакват предизборната кампания, за да направят своя информиран избор. Точно тези 300 хиляди гласа може да се окажат решаващи за постигането на парламентарно мнозинство. А и за победата в битката за президентския пост.

Затова е много важно каква кампания ще започне от 15 октомври. Ще надделеят ли разумът и сериозните аргументи, или отново политиката ще падне жертва на компромати, полуистини, откровени лъжи и пропагандни клишета.

От “черната” серия няма да спечелят нито политиците, нито избирателите. Затова, политици, мислете как да спечелите повече гласове с умен дебат, а не с лъжи и яростни нападки. От вас зависи на третия път България все пак да има правителство.

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо