Събираме "Достойните българи на годината", когато заразата позволи отслабване на мерките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10283056 www.24chasa.bg

От миналия март насам свикнахме, че пандемията от коронавирус често рязко променя нормалната логика на обществените събития.

Днес в София трябваше да се състои 19-ата годишна церемония “Достойните българи на годината”, на която “24 часа” традиционно събира и отличава обикновените българи, извършили необикновени постъпки. На тези церемонии показваме и благодарим на хората с големи сърца, които помагат без корист, спасяват, щедро даряват, градят безвъзмездно, отстояват справедливи каузи.

Заради усложнената обстановка от разпространението на вируса, увеличаването на заболеваемостта и затягането на мерките за публични мероприятия със заповед на Столичната регионална здравна инспекция “24 часа” като обществено отговорна медия реши да отложи церемонията за “Достойните българи на годината”.

Ще следим внимателно развитието на ситуацията и ще съобщим своевременно нова дата за провеждане на събитието.

И тази година с помощта на читателите откроихме истории на българи, които извисяват духа ни, помагат ни да запазим ориентири, надежда, човещина. Те показват, че доброто в България има много лица. Като първокласничката Яна, която дари таблет за деца в нужда, Раденко Велинов, който превърна запустял цех в родопско село в център за изкуство, 11-годишния Ангел, който намери и върна 10 000 лв., а семейство от Бургас предложи почивка на детето, за да поощри добротата, Билгюл Харунова, която спаси две момичета в катастрофирал автобус, 94-годишния Георги Милушев, който извая паметник на Левски в Смолян и го дари на общината, Николай Пенчев - пожарникаря герой, който възхити принц Уилям . И много други.

  • Защо е важно правителството да има програма

    Защо е важно правителството да има програма

    Правителството на Жан Виденов остана в историята на последните 32 години като най-слабото заради зърнената криза, фалита на банките и космическия ръст на инфлацията. Мнозина наблюдатели твърдят, че чак такъв провал с изпълнителната власт днес е невъзможен. Дано да са прави! Има обаче и един важен детайл, който е добре да се напомни
  • Мая Манолова СНИМКА: АРХИВ

    Мая Манолова: Надминаха Борисов! Не повярвах за закона за наказателните списъци

    "Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента". Това написа във фейсбук Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" относно черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо