Събираме "Достойните българи на годината", когато заразата позволи отслабване на мерките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10283056 www.24chasa.bg

От миналия март насам свикнахме, че пандемията от коронавирус често рязко променя нормалната логика на обществените събития.

Днес в София трябваше да се състои 19-ата годишна церемония “Достойните българи на годината”, на която “24 часа” традиционно събира и отличава обикновените българи, извършили необикновени постъпки. На тези церемонии показваме и благодарим на хората с големи сърца, които помагат без корист, спасяват, щедро даряват, градят безвъзмездно, отстояват справедливи каузи.

Заради усложнената обстановка от разпространението на вируса, увеличаването на заболеваемостта и затягането на мерките за публични мероприятия със заповед на Столичната регионална здравна инспекция “24 часа” като обществено отговорна медия реши да отложи церемонията за “Достойните българи на годината”.

Ще следим внимателно развитието на ситуацията и ще съобщим своевременно нова дата за провеждане на събитието.

И тази година с помощта на читателите откроихме истории на българи, които извисяват духа ни, помагат ни да запазим ориентири, надежда, човещина. Те показват, че доброто в България има много лица. Като първокласничката Яна, която дари таблет за деца в нужда, Раденко Велинов, който превърна запустял цех в родопско село в център за изкуство, 11-годишния Ангел, който намери и върна 10 000 лв., а семейство от Бургас предложи почивка на детето, за да поощри добротата, Билгюл Харунова, която спаси две момичета в катастрофирал автобус, 94-годишния Георги Милушев, който извая паметник на Левски в Смолян и го дари на общината, Николай Пенчев - пожарникаря герой, който възхити принц Уилям . И много други.

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо