Скопие трябва да се извини за поруганите български гробове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10287339 www.24chasa.bg

Когато президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се е оплаквал в Португалия от българската блокада за присъединяването на страната му в ЕС, със сигурност е пропуснал да спомене нещо много важно. Ако и той се чуди какво е то, да му припомним, че гробове на български войници и офицери са били разкопани - уж заради строеж на път близо до град Кавадарци.

Когато българските политици обясняват, че в Северна Македония преобладават обидите, лъжите и черната пропаганда срещу българите, европейските лидери не могат или не искат да разберат този факт. Трябва обаче да отворят очи и да видят какво се случва реално - защото поругаването на военни гробища в цял свят се смята за акт на враждебност към потърпевшата страна.

Пендаровски може да говори патетично, че София трябвало да поеме отговорността заради блокадата на Скопие към ЕС. Но преди това трябва да се извини за поруганите български военни гробове.

  • Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Три дни преди балотажа за президентските избори полицаи влязоха в Софийския университет с намерение да търсят документи за нарушения. И с една малка подробност - ректорът на “Св. Климент Охридски” бе кандидат за президент. Тази акция притесни онази част от българите, които не обичат, когато иначе деполитизираното МВР играе прекалено силово
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо