Вода газим, жадни ходим с ваксините

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10296534 www.24chasa.bg

Може ли да е утеха и повод за надежда, че броят на починалите от COVID в седмицата 9-16 октомври е 615 при 621 миналата седмица? Едва ли, макар че всеки един спасен човешки живот е победа в неваксинирана България.

Умрелите в сравнение с миналия октомври са 2,7 пъти повече. Статистиката е безпощадна - 1300 българи с коронавирус са починали от 1 до 16 октомври според данните от Единния информационен портал. Към тях трябва да прибавим още 43-ма през последното денонощие. А неваксинираните сред тестваните за коронавирус удрят високите проценти. Над 85% от приетите в болница са без имунизация. Там е пълно и отказват прием на тежки случаи. Експерти предупреждаваха, че ще стане така.

Вървим към черни рекорди, а част от Европа вече диша, макар и там да има съпротива против ваксините. Но отчитат над 50, 60, 70% имунизирани. Тук ваксини колкото щеш, но ние вместо от коронавируса се пазим да не ни боцнат с някоя от тях. Изобщо - вода газим, жадни ходим. Нужно е всички да прегърнем каузата “Ваксинирайте се!”, защото само това е спасението. Конспирациите не лекуват и не пазят.

  • И все пак, политици, дневният ред на хората е по-важен

    И все пак, политици, дневният ред на хората е по-важен

    За последно тази година откриваме парламент - трети нов поред. Хубави приказки се казаха, както му е редът, чудесни пожелания и обещания се чуха, както сме свикнали. Въпросът е с какво ще се захванат депутатите и каква ще я свършат. Разбира се, тяхна е задачата да гледат отвисоко народните работи, да кроят стратегии и перспективи за светлото
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо