Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10309586 www.24chasa.bg

Как ще се отразят затегнатите мерки в пандемията на активността пред урните и върху резултатите от изборите 2 в 1 следващите 24 дни до 14 ноември? С този въпрос се обърнахме към политолозите доц. д-р Татяна Буруджиева и Слави Василев и социоложката Мирослава Радева. Ето как отговори Татяна Буруджиева

По-възрастното население ще бъде под стрес и от мерките, и от това, което се случва преди вота. Макар министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров да обяснява как нищо не се случва, сякаш е в пълна хармония. Това ще се отрази на електората на партиите и кандидатите за президент, които имат по-възрастни избиратели.

В същото време младите ще бъдат активизирани и пренасочени в подкрепата си. Прави ми впечатление и от протеста днес, и по това как реагират студентите, че тази тема е изключително чувствителна за повечето от тях. Всеки интелигентен човек си дава сметка, че подобна мярка не може да бъде ефективна както в другите държави, чието население е ваксинирано над 80%. Всеки инструмент трябва да се използва по предназначение - не може с лопата да завиеш болт.

Трудно мога да преценя обаче какъв ще е резултатът от изборите след тези мерки.  Мисля, че вбесените от тях млади не правят много директна връзка между Радев и Кацаров. Правят я възрастните, но по друга причина и които по-скоро няма да отидат да гласуват. Но при всички положения, колкото повече функционира служебното правителство, толкова повече са

рисковете пред

кампанията

на Радев

Виждаме какво се случва с “Вера Су” - не дай си боже замърсяването, което причинява този обявен за потънал кораб, да стане по-сериозно. Българското Черноморие е въпрос с голяма тежест и влияние в българската политика. Затова по-бързо да идват изборите и по-малко да чуваме какво прави служебният кабинет.

Колкото до изхода от парламентарните избори, смятам, че най-големият проблем е при БСП. При другите партии онези, които са мотивирани да отидат до урните, ще го сторят. Избирателите на БСП основно са по-възрастни хора и мерките може да ги обезкуражат. Още повече че в самата партия си текат напреженията.

  • Бунтът на невежите

    Бунтът на невежите

    Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм. Правителствата по света са поставени на изпитания. Те търсят пътища за ограничаване на щетите от сполетялата ни пандемия. Политиците се опират на знанията на стотици и стотици медици:

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо