Агресия вместо аргументи: крясъци заглушават гласа на разума

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10309613 www.24chasa.bg

Отдавна е известно, че когато в един спор вместо битка на аргументи се премине на лични нападки, това вече не е конструктивен разговор, а безсмислена размяна на думи.

А когато личните нападки не са само вербални, а по-груби, нещата вече намирисват на вандалщина.

Точно такъв е случаят с агресията на протестиращи заради новите мерки за ограничаване на пандемията. Агресията беше срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков.

Който впрочем дори не е централна фигура за мерките. Но по-важното е, че започнат ли крясъци на политически ултраси, гласът на разума бива заглушен.

А гласът на разума е категоричен - трябва нещо да се направи, за да се ограничи разпространението на заразата. Какво точно, дали това са точните мерки - в дебат се ражда истината. Но не в дебат с крясъци, агресия и предизборен подтекст.

Материал по темата четете тук.

  • Бунтът на невежите

    Бунтът на невежите

    Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм. Правителствата по света са поставени на изпитания. Те търсят пътища за ограничаване на щетите от сполетялата ни пандемия. Политиците се опират на знанията на стотици и стотици медици:

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо