Нов национален стадион – крайно време беше

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10313391 www.24chasa.bg

В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години.

Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов национален стадион. В култовия съветски филм “Покаяние” на грузинския режисьор Тенгиз Абуладзе един от героите казва: “Що за път е това, ако не води към храма?”

Храмът на футбола, а и на спорта като цяло е стадионът. На практика българската държава 60 години не е построила чисто нов футболен стадион. Няма как да предизвикаш интереса на децата и тийнейджърите към футбола с днешните рушащи се или недостроени стадиони.

Въпреки всички съмнения, упреци и дори подигравки, отправени към зала “Арена Армеец”, тя приема уникални състезания - световни и европейски първенства, турнири по тенис от най-висша класа. Нов национален стадион по футбол трябваше да има отдавна. Дано сега му е дошло времето.

  • Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Три дни преди балотажа за президентските избори полицаи влязоха в Софийския университет с намерение да търсят документи за нарушения. И с една малка подробност - ректорът на “Св. Климент Охридски” бе кандидат за президент. Тази акция притесни онази част от българите, които не обичат, когато иначе деполитизираното МВР играе прекалено силово
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо