Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10316810 www.24chasa.bg

Интересно как нито един от тези депутати в краткото 45-о народно събрание, които по нощите преди Великден гласуваха промените в Изборния кодекс, не предвиди, че това, че на един вот има избиратели някъде в чужбина, не означава автоматично, че и на следващия ще са там.

Вероятно не са и очаквали, че след изборите през юли ще има и такива през ноември. Така или иначе, по гръцките плажове не се очакват кой знае колко българи на 14 ноември. Но за сметка на това ще има машини за гласуване и организация за приемане на бюлетините на несъществуващите гласоподаватели.

Ето го поредния нагледен пример защо закони не бива да се пишат или променят късогледо, прибързано, “пет за четири”, според конюнктурата. Законите са правилата, по които живеем, и последствията от една зле измислена дума може да засегнат хиляди човешки съдби за десетилетия напред.

  • Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Три дни преди балотажа за президентските избори полицаи влязоха в Софийския университет с намерение да търсят документи за нарушения. И с една малка подробност - ректорът на “Св. Климент Охридски” бе кандидат за президент. Тази акция притесни онази част от българите, които не обичат, когато иначе деполитизираното МВР играе прекалено силово
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо