Щадящи тестове - решение за малките ученици

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10325017 www.24chasa.bg

Родителите с основание искат децата им да ходят присъствено на училище. Най-малкото защото преподаването в клас е най-доброто, особено когато говорим за най-малките. А и защото форматът с онлайн уроците, продължаващ вече почти 2 години, не им дава гаранция, че уроците са добре разбрани и усвоени.

От друга страна обаче, родителите не са съгласни и с идеята децата да бъдат тествани поне два пъти в седмицата, за да влизат в час. Притесняват се, че “ще бъркат в носа на детето” и това не е особено безопасно.

На помощ може да дойдат така наречените щадящи тестове - с близалка се взема слюнка, а резултатът е ясен до минути. Засега, изглежда, това ще е правилно решение учениците да могат да влизат в клас, като се изолират онези, при които има съмнения, че са заразени с коронавируса.

Ефектът от подобна мярка може да бъде двоен и троен - родителите ще имат известна сигурност за средата, в която учат децата им. Учителите също ще са пощадени, защото няма да са във високорисковата ситуация да се заразят от болен ученик. За възрастните близки и роднини на децата тестовете също ще дават важна информация и съответно - сигурност. За да се случи всичко това обаче, има едно условие - родителите да дадат съгласие децата им да бъдат подлагани на тестове. В противен случай онлайн обучението с всичките му плюсове и минуси явно ще продължи.

Материал по темата четете тук.

  • Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Полицията има работа с престъпниците, няма място в медиите, нито в университети

    Три дни преди балотажа за президентските избори полицаи влязоха в Софийския университет с намерение да търсят документи за нарушения. И с една малка подробност - ректорът на “Св. Климент Охридски” бе кандидат за президент. Тази акция притесни онази част от българите, които не обичат, когато иначе деполитизираното МВР играе прекалено силово
  • Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    Задава ли се най-лявопопулисткото управление на прехода?

    - Горещо призовавам да не се харчат никакви милиарди в края на годината - "Те ги вдигат, аз ги плащам" ли е предложението за космическа минимална пенсия - Който предложи популистко харчене, приема се веднага, а ако някой загатне наченки на реформи, сам се отказва Следя преговорите за съставяне на правителство

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо