Агресията е бумеранг и не вдига изборни проценти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10332668 www.24chasa.bg

Кандидатите за депутати доста се увлякоха в предизборната кампания, водени, разбира се, от желанието си да служат на народа и да влязат в парламента.

Един от тях например директно си позволи да обяви, че щял да бие доц. Ангел Кунчев и “онзи с мустаците”, ядосан вероятно заради налагането на зелените сертификати в пика на четвъртата ковид вълна.

И за съжаление, не е единствен. Други негови колеги също си позволяват безпардонно език на омразата и агресията. Разиграват тежки читалищни сценки в телевизионни студиа, обиждат конкуренти, изричат нелепи обвинения и откровени лъжи. Все с идеята, че така ще влязат в полезрението на избирателите и те непременно ще ги харесат, че дори и ще гласуват за тях. Само че дълбоко са сбъркали.

Някой тежко ги е излъгал, че с тежка агресия задължително ще спечелят на изборите. Напротив - историята от последните години показва безспорно, че който залага на агресията, обидите, лъжите и нападките, не печели, а губи. И нека не забравят, че агресията, с която ни заливат от екрана, един ден може да се върне обратно към тях.

  • Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Докато продължават преговорите за редовно правителство, на дневен ред идва важният въпрос да стават ли партийните лидери министри, или да останат в парламента. Темата е особено актуална, тъй като в новата коалиция (ако подпишат споразумение) лидерите ще са повече от пръстите на едната ръка. За водачите на “Продължаваме промяната” работата е ясна -
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо