Турция, Македония, Крим – да си мерим повече приказките

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10422211 www.24chasa.bg

Зрелищата, поне политическите откъм избори, за тази година свършиха. По време на кампаниите за парламент и президент обаче се изговориха и направиха неща, които можеше да бъдат спестени. Или поне да бяха казани внимателно и с мярка.

Горното важи за три от многото горещи теми тук и сега. Усложнихме си отношенията с Турция и Украйна, показват го дипломатическите ноти към София. Заради непремерено изказване чия територия е Крим, заради спрени автобуси на турската граница.

Същото се отнася и до преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, за които България не дава зелена светлина, защото е засегната от насаждания към нас език на омразата в съседната държава. А ситуацията около нас е доста бурна, чуват се дори и заплахи за война. Затова е особено важно политиците да си мерят повече приказките.

  • Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си? Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо