Правилата са важни, дори и при преговори за правителство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10425420 www.24chasa.bg

Преговорите за ново правителство в Германия вървят към финал - очаква се да приключат към края на ноември, два месеца след изборите на 26 септември.

Поуките, които може да пренесем на българска почва заради сходната политическа ситуация, са поне две. Първата е, че правилата за воденето на преговорите са особено важни. Шрифтът в докладите от работните групи може да е детайл, който звучи куриозно за балканската волна душа, но и той има значение, когато на масата на преговорите сядат над 300 експерти по 22 значими теми.

Ако пак търсим сравнение с нашите си български работи, ще стигнем до въпроса разполагат ли политиците вкупом поне с 300 души, които да познават в детайли обсъжданите теми. Оттук е и другата поука - добре е да има политически партии и в моменти като сегашния те да излъчат експерти и професионалисти. Без тях ще е трудно да се водят преговори и още по-трудно след това ще бъде новото правителство да изпълнява високите си заявки.

  • Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Бруталното убийство в Русе - толкова много ни чули, ни видели

    Можеше ли аптекарката в Русе да не стане жертва на изпечени престъпници? Само защото бандитите са знаели, че носи у себе си големи суми пари, ли е изгубила живота си? Защо никой не се обади в полицията, когато мнозина не само са видели, че насред улица в града е изоставен автомобилът ѝ, ами се е намерил дори някой “майстор” да протестира
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо