Уважение за живите, респект към смъртта

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10429841 www.24chasa.bg

Когато във вторник България и Северна Македония се събудиха от черната вест за жертвите от катастрофата на “Струма”, повечето експерти тръгнаха да търсят причините за голямата беля.

Разтичаха се министри, премиери, политици, посланици, депутати, питаха се с какво може да се помогне, как да се намалят болката и ужасът от случилото се. Страдат хората в Северна Македония, страдат и хората в България.

Страдаме и за загиналите в пожара 9 човека в старческия дом в село Рояк. Както страдаме всеки ден и за загиналите от COVID - понякога по сто, по двеста души губят битката с болестта.

Прекъсната е нишката на толкова много човешки животи, а всеки човек е вселена със своя мисия.

Дано не сме загубили човешкото след толкова много загуби - да уважаваме живите, да имаме респект към смъртта.

  • Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Познавачи на Кремъл смятат, че Путин имал две-три важни амбиции. Сред тях те нареждат връщането на руския контрол върху Украйна, тоталната ерозия на НАТО и желанието му да превърне Русия в незаобиколим противник на Запада. Ясно е, че Русия търси реванш за загубата от студената война. Затова от години дрънка оръжия и анексията на Крим бе само част
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо