5 пъти по-дълго работим за 1000 паунда от австрийците, харчим ги за само 2 пъти повече дни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10437527 www.24chasa.bg
Българите харчат сумата за 82 дни

Британско проучване: България в топ 10 на страните, където този доход се печели най-бавно

България е на 9-о място в класацията на развитите страни, в които се работи най-много дни за 1000 паунда. Индексът “1000 паунда” на британския сайт money.co.uk сравнява колко време се работи за тази сума (нейната равностойност в местна валута) и за колко време стига според различните разходи за живот в развитите държави по света.

У нас за 1000 паунда (2330 лева) се работи средно 38 дни според изследването. Сред страните, в които се изкарват за по-дълъг срок, са Беларус - 57 дни, Сърбия - 42 дни, Турция - 40 дни. В Румъния са необходими 29 работни дни. Най-малко време се работи за 1000 паунда в Лихтенщайн - 4 дни, и в Швейцария и Норвегия - 5 дни. В САЩ отнема 6 работни дни, в Австрия 7, а в Германия - 8.

България е в топ 10 и на страните, в които 1000 паунда стигат за най-дълъг период, като се пресметнат разходите за живот - храна, транспорт и битови услуги. У нас със сумата се изкарват 82 дни според проучването и сме на 10-о място по този показател. Сред страните, където стигат за повече време, са Сърбия - 84 дни, и Румъния - 86 дни.

Страните, където 1000 паунда се харчат най-бързо, са Швейцария - 27 дни, и Норвегия и Лихтенщайн - 33 дни. В Австрия и Нидерландия равностойността на тази сума стига за 42 дни.

В класацията са включени страните от ОИСР и тези, които са с оценка над 0,8 в Индекса за човешко развитие - около 70 държави.

  • Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    На фаталния 13 януари получихме поредно потвърждение защо България продължава да е символ на медийна несвобода. Очевидно причината не е само във властта, но и в самите медии. “24 часа” успя да научи пръв новината на деня, а именно, че председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров има намерение да се оттегли от поста от 1 март
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо