Лесно е да обещаваш, когато не трябва да изпълняваш

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10457590 www.24chasa.bg

Щедър бюджет с минимална заплата от 710 лв. и минимална пенсия от 490 лв. извади служебния финансов министър Валери Белчев по обяд в сряда. Това става, като се остави антикризисният бонус от 120 лв., който да се дава поне половин година. Вечерта имаше корекция - не 490 лв., а 430 лв.

Мотивът на служебното правителство е, че трябва да се спази законът и да се внесе в парламента бюджет преди края на годината. Има и още една уговорка - в него няма реформи, защото това било работа на депутатите.

Щедростта на служебното правителство идва на фона на ясната заявка на коалицията между ПП, БСП, ДБ и ИТН, че щом бъде избран редовен кабинет, той ще изготви и нов бюджет.

И ситуацията много прилича на стар виц, при който на сватба гост пита: Това, което се обещава, дава ли се? Следва отговор - не. Тогава той продължава: Давам два апартамента в центъра на София.

Ето защо е добре да се дават обещания от тези, които след това ще трябва да ги изпълняват. Иначе е лесно да си щедър, когато друг ще плаща сметката.

  • Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Идеята за общо честване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, която обмислят правителствата на България и Северна Македония, звучи като разумен опит да намерим разбирателство помежду си с вардарските ни братя. По принцип, когато става дума за почит към някой покойник, винаги е редно роднините, каквито и делби да имат
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо