Политолози: Центърът на влияние ще е Радев. Не, волята е на Петков и Василев. Важното е чрез медиите да държат мнозинството българи на своя страна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10462556 www.24chasa.bg
Евелина Славкова от "Тренд" представи данните от проучването.

Новото правителство не се различава от предходните, не съм убедена в неговото дълголетие, но нека видим как са разпределени постовете. Имаме 4-партийна коалиция, в която има партия и половина с опит в управлението, а това е важно. Това заяви Евелина Славкова, социолог от "Тренд"  по Нова тв.

Центърът на влияние на това правителсто няма да е в парламента, а в президентството - неговата дума ще тежи, заяви политологът Стойчо Стойчев.

Не може да се каже, че президентът ще е центърът на тази власт, волята на това правителство е на Кирил Петков и Асен Василев. Президентът седи надпартийно и след година и половина битка със статуквото, ГЕРБ е в опозиция, а нейната дума също ще се чува., контрира политологът Слави Василев. Според него  ако лидерът на 4Възраждане" Костадин Костадинов направи грешката винаги да е контра, неговата партия ще залезе.

СЛАВИ ВАСИЛЕВ
СЛАВИ ВАСИЛЕВ

Най-малкият да е с решаващо значение  имали сме много такива ситуации, заяви още Евелина Славкова, по повод присъствието на партия "Възраждане" в 47-ия парламент. Според нея политиките са важни, но не по-малко важни са и хората, които ще ги осъществяват.

Доц. Стойчо Стойчев
Доц. Стойчо Стойчев

Присъствието на министър Бойко Рашков в следващото правителство би било оправдано, защото той доказа, че е ефективен, каза Слави Василев. Ако Рашков остане в кабинета ще покаже един друг образ на това правителство - на реваншизъм, контрира Славкова.

Има ръст на някои престъпления - например наскоро жена бе залята с киселина, което ни връща във времето отпреди 15 г., така че не знам каква в случая е ефективността на вътрешния министър, каза Стойчо Стойчев. Той изрази надежда, че новият парламент и правителството, което ще излъчи, ще отправят достатъчно ясни послания до организираната и битовата престъпност у нас.

По думите на Слави Василев е важно Кирил Петков и Асен Василев чрез медиите да държат на своя страна мнозинството българи - нещо, което техният предшественик Бойко Борисов правеше доста добре.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

  • Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Вместо да спорим за Гоце Делчев, да викнем и гърците

    Идеята за общо честване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, която обмислят правителствата на България и Северна Македония, звучи като разумен опит да намерим разбирателство помежду си с вардарските ни братя. По принцип, когато става дума за почит към някой покойник, винаги е редно роднините, каквито и делби да имат
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо